На 15 май 2015 година се проведе работна среща, свързана с реформата и бъдещото развитие на ВиК сектора. Участие във форума взеха г-жа Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Ганчо Тенев – председател на съюза на ВиК операторите в България, г-н Николай Ненков – вицепрезидент на КНСБ,    г-н Добромир Симидчиев – бивш заместник-министър на РРБ, г-н Иван Иванов – председател на Българската асоциация по водите, г-жа Иванка Виденова – директор Дирекция ВиК при МРРБ. Срещата бе открита от Председателя на НБС „Водоснабдител” – КНСБ г-жа Треперушка Младенова, която обобщи виждането на Синдиката за реформата и развитието на ВиК сектора и актуалните проблеми на работещите синдикални членове – ниските работни заплати, които са чувствително по-ниски в сравнение с тези на заетите в строителните, консултантските и проектантските компании, свързани с водоснабдяването и канализацията и в пъти по-ниски от тези в енергийния сектор, квалификацията и други.

Прочети още...

На 13, 14 и 15 май 2015 година в град Несебър се проведоха заседания на Управителния и Координационния съвети на НБС „Водоснабдител” – КНСБ. Членовете на ръководните органи на Синдиката взеха решение за свикване на Седмия редовен конгрес на НБС „Водоснабдител” – КНСБ, който ще се проведе на 02,  03 и 04 декември 2015 година в град София и избраха помощните органи на Конгреса. Вицепрезидентите на КНСБ Валентин Никифоров, Николай Ненков и изпълнителния секретар на КНСБ Николай Недев проведоха ползотворна среща с представителите на синдикалните организации от ВиК дружествата и тържествено отбелязаха двадесет и пет годишнината на КНСБ,  на която бяха отличени председателя на ОСО при „В и К – Бургас”, г-н Драгомир Шивачев - „Топ синдикалист  за 2014 година” на НБС „Водоснабдител” КНСБ, и  г-жа Росица Пежгорска  за приноса в основаването и развитието на Национален браншов синдикат „Водоснабдител” КНСБ.

Прочети още...

На 02.04.2015 година в КК „Боровец”, клуб-хотел „Янакиев”, се проведе Младежки форум организиран от НБС „Водоснабдител”, по случай 25- годишнината на Конфедерацията на независимите синдикати в България.


На форума взеха участие двадесет и пет младежи на възраст 25 години членове на КНСБ, работещи във  В и К дружества от цялата страна.


Гост на младежкия форум беше председателят на СНЦ „Младежки форум 21-и век”, г-жа Даниела Алексиева, която запозна младежите с основните приоритети в дейността на младежкото сдружение, с ключовите теми в работната програма на МФ 21 век, инициативите провеждани от сдружението през последните няколко години, както и настоящите проекти.

Прочети още...

Подготовка, изработване и приемане на нов Закон за ВиК услугите. Това спешно искане бе предстставено от председателя на НБС „Водоснабдител” – КНСБ Треперушка Младенова по време на днешната среща по повод промените в Закона за водите и в частност – въпросите за собствеността и окрупняването на ВиК сектора. Тя допълни, че в Закона трябва бъде намерено решение на всички специфични за сектора проблеми.

Прочети още...


Членовете на КНСБ – с отстъпки в над 1700 обекта в цялата страна


 


НБС ”Водоснабдител”
София 1000,
пл. “Македония” № 1, ет. 6,
офиси № 1 и № 11
Факс: 02/980 40 76
vodosnabditel@knsb-bg.org


Актуално

КНСБ стартира кампанията "Искам още 100 лева към заплатата ми" – вижте откъде да свалите картичката с искканията