От 11 до 15 септември 2024 година в курортен комплекс „Дюни“ се състоя Двадесетата юбилейна национална спартакиада на работниците и служителите във ВиК сектора. Събитието беше организирано от Съюза на ВиК операторите в Република България, Национален браншов синдикат „Водоснабдител” към КНСБ, Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” към КТ „Подкрепа” и Българската работническа федерация „Спорт и здраве“.

Участници и спортни дисциплини

Тази година спартакиадата събра над 800 участници от 27 ВиК дружества в страната, които премериха сили в шест различни спорта. Участниците се състезаваха в мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, дартс, шахмат и теглене на въже.

Победители в комплексното класиране

Отборът на „В и К – Варна“ ООД завоюва първото място в комплексното класиране. Второто място зае отборът на „Софийска вода“ АД, а третото място бе спечелено от състезателите на „В и К“ ООД, Враца. Купата за феърплей беше присъдена на отбора на „Софийска вода“ АД за демонстриран висок спортен дух.

Награди и официални гости

Президентът на КНСБ, г-н Пламен Димитров, връчи купите на победителите в комплексното класиране и отправи поздравления към всички участници. Той отбеляза, че заслугата за възраждането на работническия спорт принадлежи на покойния председател на КНСБ, проф. д-р Желязко Христов.

Г-н Мариян Бухов, председател на Национален браншов синдикат „Водоснабдител“, награди победителите в шахматния турнир (мъже), а заместник-председателят на синдиката, г-н Красимир Богоев, връчи наградите на победителите в турнира по тенис на маса (мъже).

Закриване на събитието

Спартакиадата беше официално закрита от г-н Ангел Престойски, председател на Съюза на ВиК операторите в Република България. Той изрази благодарност към всички участници за техния ентусиазъм и спортен дух, който направи юбилейното издание на спартакиадата незабравимо събитие за ВиК сектора в България.

Тази спартакиада не само насърчи спортните умения на участниците, но и спомогна за укрепване на колегиалния дух сред служителите във ВиК сектора.