Шестнадесетата национална сартакида на работещите във ВиК сектора се проведе от 4 до 8 септември 2019 година в Курортен комплекс „Албена”. Около 800 спортисти от различни ВиК дружества премериха сили в 6 вида спорт – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, теглене на въже, дартс и шахмат.

Традиционно спортното мероприятие се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” съвместно със Съюза на ВиК операторите в Република България, Национален браншови синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа” и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.
На официалната церемония при откирването присъстваха президентът на КНСБ  Пламен Димитров,  президента на КТ Подкрепа Димитър Манолов, Пенка Трендафилова – Член на Комисията за енергийно и водно регулиране, Иван Иванов – Председател на Българска асоциация по водите, Десислава Ягодин – Председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, Ангел Престойски – Председател на Съюза на ВиК операторите в Република България и управител на ВиК Враца, заместник-председателите на НБС „Водоснабдител” – КНСБ Красимир Богоев и Евгени Янев, както и лидерите на Федерация „СИВ” – „Подкрепа”.
След оспорвани състезания отборът на ВиК Варна завоюва златните медали в комплексното класиране. Второто място бе за отбора на „Софийска вода” АД, а на третото – спортистите от ВиК Стара Загора. Купата за феърплей заслужиха състезателите от ВиК Бургас.
На официалното закриване на игрите победителите получиха купи и медали, както и предметни награди, осигурени от спонсорите на Спартакиадата. Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиКсектора бе закрита с атрактивна и пищна заря, а след това рок група „Тангра” изнесе концерт с всичките си незабравими хитове.

Резултатите и класиранията по отделните дисциплини, както и снимки от Спартакиадата може да видите на страницата на Българска работническа федерация „Спорт и здраве”.

https://bwsf-bg.org