Спартакиадата беше организирана от Съюза на ВиК операторите в Република България, Национален браншов синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа”, съвместно с Българска работническа федерация „Спорт и здраве”. Тази година в състезанията участваха над 800 участници от 29 В и К дружества, в шест вида спорт – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, дартс, шахмат и теглене на въже.

Първото място в комплексното класиране завоюва отбора на „В и К – Варна“ ООД, гр. Варна. На второ място остана отбора на „Софийска вода” АД, гр. София, а на третото – спортистите от „В и К“ ООД, гр. Враца. Купата за феърплей заслужиха състезателите от „В и К“ ООД, гр. Русе.

Президентът на КНСБ – г-н Пламен Димитров връчи купите в комплексното класиране. Поздрави участниците в Деветнадесетата национална спартакиада на работниците и служителите във ВиК сектора и припомни, че заслугата за възраждането на работническия спорт е на покойния председател на КНСБ – проф. д-р Желязко Христов. Председателят на НБС „Водоснабдител“ – КНСБ – г-н Мариян Бухов награди победителите в турнира по дартс (мъже).

 Спартакиадата беше закрита от г-н Ангел Престойски – Председател на Съюза на ВиК операторите в Република България.