Седемнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България се проведе от 7 до 11 септември в комплекс Дюни Роял Резорт. Спартакиадата бе организирана от Съюза на ВиК операторите в Република България, Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване“ – Конфедерация на труда „Подкрепа“, Национален браншов синдикат „Водоснабдител“ – КНСБ и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Участие в спартакиадата взеха 800 души от 27 ВиК дружества. Проведоха се състезания по шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже.

За втори пореден път първото място в комплексното класиране бе заето от представителите на ВиК Варна, които спечелиха общо 101 точки и станаха победители в състезанията по мини футбол (мъже, отборно), дартс (мъже и жени, индивидуално), плажен волейбол (жени, отборно), тенис на маса (жени, отборно) и по този начин събраха общо 101 точки. Второто място бе заето от спортистите от ВиК Стара Загора, които победиха в състезанията по плажен волейбол (мъже, отборно) и спечелиха общо 60 точки. Третото място бе заето от Софийска вода с 56 точки и първи места по тенис на маса (мъже, индивидуално) и шахмат (жени, индивидуално). Победи в останалите две спортни дисциплини завоюваха ВиК София (шахмат – мъже, индивидуално) и ВиК Смолян (теглене на въже, отборно). Четвъртото място в комплексното класиране бе заето от ВиК Враца с 40 точки, петото – от ВиК Кърджали с 31 точки, а шестото – от ВиК Русе с 21 точки.

Купа феърплей спечелиха представителите на ВиК Шумен.

Награждаването на победителите в спартакиадата се проведе в амфитеатъра на Дюни Роял Резорт, а наградите бяха връчени от доц. д-р архитект Виолета Комитова (Министър на регионалното развитие и благоустройството), г-н Николай Цонев (Председател на Надзорния съвет на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД), г-н Николай Ганев (член на Надзорния съвет на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД), г-жа Ася Стоянова (Председател на Управителния съвет на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД), г-н Ивайло Ванков (член на Управителния съвет на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД), г-н Илиян Илиев (Изпълнителен директор на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД) и г-н Пламен Нанков (Вицепрезидент на Конфедерация на независимите синдикати в България – КНСБ). Спартакиадата бе официално закрита от г-н Ангел Престойски (Председател на Съюза на ВиК операторите в Република България).

За повече информация вижте ТУК